Skip to main content

En Wordpress-byrå i Göteborg!       031-38 60 600     info@webbproffs.se

22 mar, 2023

Stor renovering av Svenska Ducatiklubbens webbportal

En person som sitter på en Ducati motorcykel
Stor renovering av Svenska Ducatiklubbens webbportal

Joomla CMS, ett av de mest populära innehållshanteringssystemen på webben, har använts för att bygga webbplatsen för Svenska Ducatiklubben. Sidan har funnits i många år (klubben har 40års jubileum i år!) och det är andra gången på sju år som vi fått äran att uppgradera och renovera denna webbportal. Webbplatsen är utformad för att erbjuda en användarvänlig och engagerande onlineplattform för klubbmedlemmar att interagera, dela idéer och hålla sig uppdaterade om klubbaktiviteter.

Webbplatsen har en modern och ren design med en djärv och slående färgsättning som speglar klubbens passion för det legendariska italienska motorcykelvarumärket. På startsidan finns en framträdande bannerbild av en Ducati-motorcykel, tillsammans med en inbjudan att gå med i klubben och en knapp för att registrera sig. En nyhetsavdelning, händelsekalender och fotogalleri ingår också, vilket ger medlemmarna en enkel möjlighet att hålla sig uppdaterade om de senaste nyheterna och evenemangen inom klubben.

En av de utmärkande funktionerna på den nya webbplatsen är forumavdelningen, som gör det möjligt för medlemmar att delta i diskussioner om allt som rör Ducati. Forumet är organiserat i olika kategorier, som allmän diskussion, tekniska frågor och rapporter om motorcykelutflykter, vilket gör det enkelt för medlemmar att hitta och bidra till samtal som intresserar dem. Medlemmarna kan också skapa egna ämnen och omröstningar och följa sina favoritdiskussioner med ett notifikationssystem.

En annan funktion på den nya webbplatsen är medlemsavdelningen, som kräver inloggning för att få tillgång. Denna avdelning innehåller exklusivt innehåll, såsom specialerbjudanden och rabatter, samt en medlemskatalog. Här hittar man en webbshop med produkter och biljetter till organiserade bankörningar men här finns också en ”Köp & Sälj” -funktion där medlemmar kan skapa annonser för motorcyklar och delar.

Webbplatsen är byggd med den senaste versionen av Joomla CMS 4.2, en kraftfull och flexibel plattform som gör det enkelt att hantera innehåll och anpassa webbplatsen. Användningen av Joomla innebär att webbplatsen är fullt responsiv och optimerad för alla enheter, inklusive stationära datorer, bärbara datorer, surfplattor och smartphones. Detta säkerställer att medlemmarna kan komma åt webbplatsen och interagera med klubben, oavsett var de befinner sig eller vilken enhet de använder.

Sammanfattningsvis är den nya webbplatsen för den Svenska Ducatiklubben ett bra exempel på hur Joomla CMS kan användas för att skapa en professionell, engagerande och användarvänlig onlineplattform för en samhällsorganisation. Med sin moderna design, kraftfulla funktioner och användarvänlighet kommer webbportalen fortsätta vara sveriges hubb för Ducati-entusiaster.

Ni hittar sajten på https://www.ducatiklubben.se/