Skip to main content

En Wordpress-byrå i Göteborg!       031-38 60 600     info@webbproffs.se

Einstein står och lär ut om WordPress

Vad är WordPress?

WordPress är ett kraftfullt och omfattande innehållshanteringssystem (CMS) som används av miljontals webbplatser runt om i världen. Med dess flexibilitet och användarvänliga gränssnitt har det blivit en favorit bland både nybörjare och erfarna webbutvecklare.

Som ett CMS-verktyg möjliggör WordPress enkelt skapande och hantering av webbinnehåll, oavsett om det är en enkel blogg, en företagshemsida eller till och med en avancerad e-handelsplattform. Dess stora utbud av teman och tillägg gör det möjligt att anpassa webbplatsen efter specifika behov och designpreferenser.

Det är dock viktigt att notera att trots dess popularitet och enkelhet att komma igång med, kräver WordPress en viss kunskap och kompetens för att bygga långsiktigt hållbara webbplatser. Att bara ladda ned och installera en mängd plugins räcker inte för att säkerställa en smidig och problemfri drift i framtiden.

Datatekniker står och reparerar en stor server

Drift av WordPress hemsidor

Vi erbjuder drift- och supportavtal specifikt anpassade för er WordPress-sida. Våra dedikerade tjänster är utformade för att garantera att er webbplats fungerar optimalt. Genom att ta hand om regelbundna uppdateringar, implementera backup-lösningar och erbjuda teknisk support säkerställer vi att er WordPress-hemsida är stabil och säker.

För att möta de utmaningar som kan uppstå i WordPress-miljön har vi utrustat våra servrar med extra lager av säkerhet. Detta gör att vi kan effektivt hantera och förebygga vanliga säkerhetsproblem som kan påverka WordPress-plattformen. Genom att använda de senaste säkerhetsåtgärderna och kontinuerligt övervaka systemet kan ni vara trygga i vetskapen att er webbplats är skyddad mot potentiella hot.

Med vårt drift- och supportavtal kan ni fokusera på er verksamhet medan vi tar hand om den tekniska infrastrukturen. Ni kan vara säkra på att er WordPress-hemsida är i trygga och erfarna händer, vilket ger er den nödvändiga lugn och tillförsikt för att växa och utveckla er närvaro online.

en flock lamm

Varför välja WordPress som CMS-verktyg?

När det gäller att välja ett CMS-verktyg för er webbplats finns det flera anledningar till varför WordPress är ett utmärkt val. För det första är WordPress oerhört populärt och används av miljontals webbplatser världen över. Dess omfattande användarskara och stora samhälle av utvecklare gör att det finns specialiserade företag inom PR, sökmotorsoptimering och andra områden som är mycket bekanta med WordPress.

En stor fördel med WordPress är det breda utbudet av tillägg och plugins som erbjuds. Detta ger er möjlighet att anpassa och utöka funktionaliteten på er webbplats. Men det är viktigt att välja rätt bland det stora utbudet av tillägg. Här kommer vår expertis in i bilden – vi har kunskapen och erfarenheten för att navigera genom djungeln av tillägg och välja de som är av hög kvalitet och passar era specifika behov.

En bruk med sprickor och hål i

Vilka är nackdelarna med WordPress?

Trots dess popularitet och fördelar finns det också några nackdelar att beakta när man väljer WordPress som CMS-verktyg. Här är några av dessa aspekter:

  1. Beroende av tillägg: WordPress-kärnan är relativt liten och ursprungligen designad som ett bloggverktyg. För att implementera mer avancerade eller grundläggande funktioner behöver man använda tillägg. Detta kan göra webbplatsen mer komplex att hantera och det finns risk för framtida problem med en stor mängd installerade tillägg.

  2. Begränsningar för komplexa webbsidor: För mer avancerade webbplatser med funktioner som inloggningssystem, flerspråkigt stöd, databibliotek och andra avancerade funktioner kan större plattformar som Joomla och Drupal vara mer lämpade. Dessa plattformar erbjuder mer flexibilitet och skalbarhet för att möta de mer komplexa behoven.

  3. Säkerhetsrisker: På grund av sin popularitet är WordPress en av de mest utsatta plattformarna för hackers och malware på internet. Det är därför extra viktigt att man har en djup förståelse för WordPress och dess säkerhetsaspekter när man bygger en webbplats. Rätt säkerhetsåtgärder och kontinuerlig övervakning är avgörande för att skydda webbplatsen mot potentiella hot.