Skip to main content

En Wordpress-byrå i Göteborg!       031-38 60 600     info@webbproffs.se

en supportkille som svarar på vanliga frågor och svar

Vanliga frågor & svar

Välkommen till vår FAQ-sida! Här har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren för att ge dig snabba och tydliga svar. Vi är en pålitlig webbyrå som specialiserar oss på att bygga Joomla och Wordpress sajter med YOOtheme Pro sidbyggare. Med våra erfarna utvecklare och dedikerade supportteam kan vi hjälpa dig med allt från prisuppskattningar och support till skräddarsydda lösningar och tillgänglighetsanpassning. Läs vidare för att få svar på dina frågor!

Vad är kostnaden för att skapa en webbplats?

Att fastställa priset för att skapa en webbplats är en individuell process som beror på flera faktorer och behov. Vi tar hänsyn till dina specifika projektbehov för att kunna ge en exakt prissättning. Här är några punkter att överväga:

Projektets omfattning: För att kunna ge en noggrann kostnadsuppskattning behöver vi mer information om ditt projekt. Storleken på webbplatsen, antal sidor, önskade funktioner och komplexiteten i designen påverkar priset.

Prisintervall: Våra vanligaste projekt kostar mellan 15 000 och 60 000 kronor. Detta är en generell riktlinje och priset kan variera beroende på projektets omfattning och specifika krav.

Plattformar som Wordpress och Joomla: Wordpress-webbplatser tenderar att vara något enklare och därmed något billigare än Joomla-projekt. Joomla-plattformen används oftast för mer avancerade och omfattande projekt.

Be om en offert: Vi rekommenderar att du använder vår "Offertförfrågan" -knapp som finns i fotnoten på vår webbplats. Genom att ge oss detaljerad information om ditt projekt kan vi skapa en skräddarsydd offert som passar dina specifika behov. Vi strävar efter att svara inom 48 timmar med en detaljerad offert.

Vårt mål är att erbjuda dig en transparent och konkurrenskraftig prissättning baserat på dina krav och förväntningar. Tveka inte att kontakta oss för att diskutera ditt projekt och få en noggrann prissättning. Vi ser fram emot att höra från dig!

Hjälper ni till med drift och support?

Självklart! Vi tillhandahåller omfattande tjänster för drift och support för att säkerställa att er webbplats fungerar smidigt och effektivt. Här är några sätt vi kan hjälpa er:

Personlig support: Vi finns tillgängliga för att hjälpa er. Oavsett om ni har tekniska frågor, problem eller behöver allmän support, kan ni lita på vårt dedikerade supportteam. Vi är tillgängliga via telefon och e-post för att besvara era frågor och lösa eventuella problem ni kan stöta på.

Webbdrift: Vi tar hand om drift och hosting av er webbplats på pålitliga, säkra och snabba servrar. Detta säkerställer att er webbplats har hög tillgänglighet och prestanda. Ni kan vara trygga i vetskapen om att er webbplats kommer att vara tillgänglig för era besökare när som helst.

Kontinuerliga webmaster-tjänster: Vi kan hjälpa er med olika webmaster-uppgifter, till exempel att uppdatera innehåll, lägga till nya sidor eller funktionaliteter, hantera användarkonton och mycket mer. Ni kan fokusera på er kärnverksamhet medan vi tar hand om underhållet av er webbplats.

Kontinuerlig SEO (sökmotoroptimering): För att hjälpa er att förbättra er synlighet på sökmotorer kan vi erbjuda löpande SEO-tjänster. Det kan inkludera optimering av webbplatsens struktur, hantering av nyckelord och meta-tags, övervakning av sökresultat och rådgivning om bästa praxis för att förbättra er sökmotorrankning.

Uppdateringar: Självklart ser vi till att ert val av CMS (innehållshanteringssystem) är uppdaterat till den senaste versionen och att alla tillägg och tillägg är uppdaterade.

Vi är engagerade i att erbjuda er en omfattande supportupplevelse och se till att er webbplats är i toppskick. Tveka inte att kontakta oss när som helst för att få hjälp med drift, support eller andra webbrelaterade behov ni kan ha. Vi ser fram emot att hjälpa er!

Läs mer om våra priser och drift- och supportavtal här

 

Vad är Joomla CMS?

Joomla är ett välkänt Content Management System (CMS), vilket innebär att det är en plattform som används för att konstruera och administrera webbplatser. Här är några viktiga egenskaper och fördelar med Joomla CMS:

Flexibilitet: Joomla erbjuder en betydande grad av anpassningsmöjligheter när det kommer till design och funktionalitet. Det finns ett brett utbud av tillägg, teman och moduler tillgängliga som gör det möjligt att skräddarsy webbplatsen för specifika behov. Oavsett om det handlar om en enkel blogg, en sofistikerad företagswebbplats eller en e-handelsplattform, finns det alternativ att välja mellan.

Användarvänligt gränssnitt: Joomla har en intuitiv användarupplevelse som gör det enkelt att administrera och uppdatera webbplatsinnehållet. Med sina kraftfulla redigeringsverktyg kan användare enkelt skapa och publicera innehåll, lägga till bilder och multimediafiler samt organisera sidor och menyer.

Utbyggnadsmöjligheter: Joomla är känt för sitt breda utbud av tillägg och förlängningar som möjliggör tillägg av extra funktioner och egenskaper till webbplatsen. Det finns tusentals tillgängliga tillägg för olika ändamål, inklusive forum, kalendrar, bildgallerier, flerspråkighet, säkerhetsverktyg och mycket mer.

Community och support: Joomla har en aktiv och engagerad gemenskap av användare, utvecklare och designers över hela världen. Det finns omfattande dokumentation, diskussionsforum och supportresurser tillgängliga för att hjälpa användare att få ut det bästa av Joomla-plattformen. Det innebär att det finns en rik källa till kunskap och hjälp tillgänglig vid behov.

Joomla CMS är en kraftfull plattform som ger användarna möjlighet att bygga och hantera dynamiska webbplatser. Dess flexibilitet, användarvänlighet och utbyggnadsmöjligheter har gjort det till ett populärt val för webbutveckling inom olika branscher och användningsområden.

Läs mer på Varför välja Joomla?

Vad är WordPress?

WordPress är ett välkänt Content Management System (CMS) som används för webbutveckling och publicering av innehåll på internet. Det är en kraftfull plattform som gör det enkelt att skapa och hantera webbplatser på ett användarvänligt sätt. Med en rad olika teman och tillägg kan WordPress anpassas för olika ändamål, från bloggar och företagswebbplatser till e-handelsplattformar och communitysajter. Dess intuitiva gränssnitt och flexibilitet gör det till ett populärt val för både nybörjare och erfarna användare som vill bygga och underhålla sina webbplatser på ett effektivt sätt.

WordPress erbjuder en mängd verktyg och funktioner som underlättar webbutvecklingsprocessen. Med ett stort utbud av teman kan du skapa en visuellt tilltalande webbplats som matchar dina behov och stil. Dessutom finns det många tillägg tillgängliga som utökar funktionaliteten hos din webbplats, såsom SEO-optimering, kontaktformulär, sociala medieintegration och mycket mer.

En av fördelarna med WordPress är dess användarvänliga gränssnitt. Du behöver inte vara en expert på webbutveckling för att kunna använda plattformen. Med dess intuitiva verktyg kan du enkelt skapa och publicera innehåll, lägga till bilder och multimedia, hantera användare och mycket mer. Dessutom finns det en aktiv gemenskap av användare och utvecklare som erbjuder support och hjälp när det behövs.

Oavsett om du är ny på webbutveckling eller har erfarenhet av det, är WordPress en flexibel och kraftfull plattform som kan hjälpa dig att skapa en imponerande webbplats som uppfyller dina mål och behov.

Vad är en Page Builder som YOOtheme Pro?

YOOtheme Pro är en avancerad sidbyggare som används inom Joomla och Wordpress-plattformar för att skapa och anpassa webbplatser. Här är några nyckelfunktioner och egenskaper hos YOOtheme Pro sidbyggare:

Enkel visuell redigering: YOOtheme Pro erbjuder en intuitiv och användarvänlig gränssnitt där du kan enkelt redigera och anpassa din webbplats visuellt. Det är inget behov av att vara expert på kodning - dra och släpp moduler, block och element för att skapa unika och dynamiska layouter.

Anpassad för alla enheter: YOOtheme Pro fokuserar på responsiv design, vilket innebär att din webbplats automatiskt anpassar sig efter olika skärmstorlekar och enheter. Oavsett om besökarna surfar från en dator, surfplatta eller mobiltelefon, kommer din webbplats att se fantastisk ut och fungera perfekt.

Kreativ designkontroll: Med YOOtheme Pro kan du enkelt ändra utseendet på din webbplats genom att anpassa färger, typografi, bakgrundsbilder och mycket mer. Du har full kreativ frihet att skapa en visuell identitet som passar din verksamhet och varumärke.

Effektivt innehållshantering: YOOtheme Pro använder ett modulbaserat system som gör det möjligt att återanvända och anpassa olika moduler och block över hela webbplatsen. Detta sparar tid och gör det enklare att uppdatera och ändra innehåll på flera sidor samtidigt.

Sömlös integration med YOOtheme-teman: YOOtheme Pro sidbyggare är skapad av YOOtheme, ett företag som är känt för sina högkvalitativa teman och designmallar för Joomla och Wordpress. Det finns en perfekt integration mellan YOOtheme Pro sidbyggare och YOOtheme-teman, vilket ger en sammanhängande och enhetlig upplevelse när du skapar och anpassar din webbplats.

YOOtheme Pro sidbyggare är ett kraftfullt verktyg som underlättar skapandet av anpassade webbplatser inom Joomla och Wordpress. Med dess enkla visuella redigeringsfunktioner, responsiva designmöjligheter och integration med YOOtheme-teman kan du skapa en imponerande och professionell webbplats som engagerar dina besökare.

Läs mer om YOOtheme Pro

Kan ni utbilda oss i webbhantering och administration?

Absolut! Vi erbjuder utbildning inom webbhantering och administration för att säkerställa att ni är väl förtrogna med att hantera er webbplats. Här är några detaljer om vår utbildning:

Visuella handledningar: Vi skapar visuella handledningar som ni enkelt kan följa för att lära er hur man utför olika uppgifter på er webbplats. Dessa handledningar är tydliga, lättförståeliga och hjälper er att komma igång med hantering och administration. Ni kan när som helst återkomma till dessa handledningar för att fräscha upp era kunskaper.

Anpassade videokurser: Vi kan skräddarsy videokurser enligt era specifika behov. Om det finns särskilda funktioner eller processer som ni behöver lära er kan vi skapa skräddarsydda videokurser som visar exakt hur dessa uppgifter utförs på er webbplats. Detta ger er en utbildning som är skräddarsydd för era specifika krav.

Direktvisning på er webbplats: Våra videokurser visas direkt på er webbplats, vilket gör det ännu mer bekvämt och enkelt för er att lära er. Ni kan följa stegen och instruktionerna direkt i er egen webbmiljö, vilket ger en mer realistisk och praktisk erfarenhet utan förvirring.

Värderade videokurser: Våra videokurser har fått mycket positiv feedback från våra kunder genom åren. Många har funnit dem vara ett effektivt sätt att utbilda både befintlig personal och nya medarbetare. Det är särskilt värdefullt för organisationer med ett stort antal anställda, där våra videokurser kan hjälpa till att utbilda fler människor på ett kostnadseffektivt sätt.

Vi är dedikerade till att ge er de kunskaper och verktyg ni behöver för att framgångsrikt hantera er webbplats. Genom våra visuella handledningar och anpassade videokurser kan ni känna er trygga i att ni har tillgång till utbildningsresurser som är skräddarsydda efter era specifika behov.

Läs mer om våra videokurser här

Kan ni tillhandahålla en skräddarsydd lösning?

Absolut! Vi är specialister på att skapa individanpassade lösningar för både Joomla- och Wordpress-plattformarna. Här är några punkter som illustrerar vår förmåga att erbjuda skräddarsydda lösningar:

Expertis: Med över 10 års erfarenhet av att utveckla skräddarsydda lösningar för våra kunder har vi arbetat inom olika branscher och projekt. Vår omfattande erfarenhet möjliggör att vi kan möta era specifika behov och krav på bästa sätt.

Tillägg och moduler: Vi utvecklar och tillhandahåller tillägg och moduler för både Joomla och Wordpress. Detta innebär att vi kan skapa anpassade tillägg som lägger till specifika funktioner och egenskaper på er webbplats. Vi anpassar dessa tillägg och moduler för att passa era unika krav och önskemål.

Mångsidiga lösningar: Vi har utvecklat olika typer av skräddarsydda lösningar, inklusive kartfunktioner, bokningssystem, API-integration, betalningsalternativ med mera. Oavsett vilken typ av funktion eller lösning ni behöver kan vi skapa och implementera den enligt era specifika krav.

Avancerad programmeringskunskap: Vi besitter djupgående programmeringskunskaper som gör det möjligt för oss att bygga skräddarsydda lösningar från grunden. Vi går bortom standardmallar och färdiga tillägg och kan utveckla anpassade lösningar som exakt motsvarar era önskemål och krav.

Vi är väl medvetna om betydelsen av skräddarsydda lösningar för att tillgodose era unika behov och krav. Med vår erfarenhet, förmåga att utveckla tillägg och moduler samt våra avancerade programmeringskunskaper är vi välutrustade för att skapa och leverera skräddarsydda lösningar för er webbplats. Tveka inte att kontakta oss med era specifika krav och önskemål, och tillsammans kommer vi att utveckla den perfekta skräddarsydda lösningen för er.

Läs mer om våra utveckling- och programmeringstjänster

Arbetar ni med sökmotoroptimering (SEO)?

Absolut! Sökmotoroptimering (SEO) är en viktig del av vår webbutvecklingsprocess. Här är några punkter som beskriver vår erfarenhet och vårt tillvägagångssätt när det gäller SEO:

Grundläggande SEO: Vi betraktar SEO som en fundamental del av varje webbplats vi utvecklar. Vi inser betydelsen av att optimera en webbplats för att förbättra dess synlighet och rangordning i sökresultatet. SEO integreras redan på planeringsstadiet för alla våra webbprojekt.

Topplaceringar på Google: Vi har hjälpt våra kunder att uppnå framstående placeringar på Googles sökmotor genom effektiv SEO. Genom att använda bästa praxis och optimeringsmetoder förbättrar vi webbplatsens synlighet och ökar dess chanser att rankas högt i relevanta sökresultat.

On-site SEO: Vi är experter på on-site SEO, vilket innebär att vi kan optimera webbplatsens struktur, innehåll, meta-taggar och andra tekniska aspekter för att förbättra dess synlighet för sökmotorer. Vi strävar efter att skapa en sökmotorvänlig webbplatsstruktur och säkerställa att relevanta sökord används på strategiska platser.

Off-site SEO och marknadsföring: För off-site SEO och marknadsföring samarbetar vi med våra partners och konsulter för att implementera effektiva strategier som ökar webbplatsens auktoritet och skapar länkar från externa källor. Vi kan samordna och guida er genom denna process för att maximera er synlighet på nätet.

Vårt mål är att hjälpa er att uppnå en framgångsrik närvaro online och optimera er webbplats för att nå bästa möjliga sökresultat. Med vår expertis och erfarenhet inom SEO kan vi samarbeta för att förbättra er webbplats synlighet, öka trafiken och maximera er online-närvaro.

Läs mer om våra sökmotorsoptimeringstjänster

Bygger ni webbplatser med tillgänglighetsanpassning?

Ja, vi specialiserar oss på att utveckla webbplatser med tillgänglighetsanpassning och har omfattande erfarenhet av att följa tillgänglighetsstandarder. Här är några viktiga punkter att notera:

Offentlig sektor: Vi har flera kunder inom den offentliga sektorn där det är ett krav att webbplatserna är tillgängliga enligt WCAG 2.0-standarderna. Vi har framgångsrikt uppfyllt dessa krav och säkerställt att våra kunders webbplatser kan användas av alla, inklusive personer med olika funktionsnedsättningar.

EU-direktiv: Ett nytt EU-direktiv, som träder i kraft i år och har en deadline fram till 2025, fastställer krav på god tillgänglighet för webbplatser inom den offentliga sektorn. Vi är väl medvetna om dessa krav och arbetar aktivt för att säkerställa att våra kunders webbplatser överensstämmer med de aktuella tillgänglighetsstandarderna.

Tillgänglighet och SEO: Tillgänglighetsanpassning och sökmotoroptimering (SEO) går hand i hand. En webbplats som är tydlig, lättanvänd och tillgänglig för alla användare har också en positiv inverkan på dess SEO-optimering. Vi strävar efter att bygga webbplatser av högsta kvalitet som uppfyller både tillgänglighetskrav och SEO-standarder.

Expertis inom tillgänglighet: Genom att bygga webbplatser av högsta kvalitet och följa bästa praxis inom webbutveckling når vi redan till 98% av tillgänglighetsanpassningen. De sista 2% hanteras med vår expertis och erfarenhet inom tillgänglighetsområdet. Vi använder tillgänglighetsverktyg och genomför tester för att säkerställa att webbplatsen är fullt tillgänglig och uppfyller de specifika krav som krävs.

Vi förstår vikten av att skapa tillgängliga webbplatser och strävar aktivt efter att möta och överträffa de aktuella standarderna och kraven. Med vår expertis och erfarenhet kan vi bygga webbplatser som är tillgängliga för alla användare samtidigt som vi levererar högsta kvalitet och en optimal användarupplevelse.

Läs mer om tillgänglighetsanpassning WCGA 2.0 här

Vad är öppen källkod?

Inom Joomla och WordPress CMS refererar öppen källkod till själva grundstrukturen och koden som används för att bygga och driva webbplattformen. Med öppen källkod innebär det att källkoden är tillgänglig för alla att använda, studera, modifiera och distribuera fritt. Det ger fördelen att utvecklare över hela världen kan samarbeta, förbättra och anpassa Joomla enligt sina behov. Genom att vara öppen källkod ger Joomla och WordPress användarna möjligheten att bygga flexibla och anpassningsbara webbplatser med hjälp av en gemenskapsdriven plattform.

Läs mer om öppen källkod och varför man skall välja det här

Vår hemsida är långsam, kan ni hjälpa oss?

Vi förstår vikten av en snabb och responsiv hemsida för en positiv användarupplevelse. Som experter på Joomla och Wordpress är vi specialiserade på att optimera och förbättra prestandan hos webbsidor som använder YOOtheme Pro-sidbyggaren. Här är några steg vi kan ta för att hjälpa er med er långsamma hemsida:

  1. Identifiera orsaken till långsamheten: Vi analyserar noggrant er hemsida för att avgöra vad som orsakar den långsamma prestandan. Det kan vara relaterat till er server eller webbhotell, dålig kod, föråldrade plugins eller extensions, eller andra faktorer.

  2. Optimering av server och webbhotell: Om problemet ligger hos servern eller ert webbhotell, kan vi hjälpa er att utvärdera och optimera er hostingmiljö. Det kan innebära att uppgradera till en mer kraftfull server eller att flytta till en pålitlig webbhotelltjänst som bättre stöder era behov.

  3. Optimering av kod: Vi granskar er webbsidas kod för att hitta eventuella flaskhalsar eller ineffektiva delar. Genom att optimera och rensa upp koden kan vi förbättra laddningstiden och prestandan avsevärt.

  4. Uppdatera och rensa upp plugins och extensions: Äldre eller dåligt utvecklade plugins och extensions kan ha en negativ inverkan på er hemsidas prestanda. Vi kan hjälpa er att utvärdera och uppdatera era befintliga plugins, samt ta bort onödiga eller icke-funktionella tillägg.

  5. Cache-konfiguration: En effektiv cache-konfiguration kan hjälpa till att snabba upp laddningstiden för er hemsida. Vi kan implementera och optimera cache-inställningar för att dra nytta av statiska resurser och minimera serverförfrågningar.

Vi vill även betona att våra optimerade servrar är extremt snabba och jämfört med många av de stora leverantörerna där tusentals webbsidor delar på prestandan, kan vi erbjuda er en bättre prestandaupplevelse.

Kontakta oss gärna för att diskutera era specifika behov och hur vi kan hjälpa er att optimera er hemsida för snabbare laddningstider och bättre prestanda.

Läs mer om våra optimeringar här

Vår hemsida har blivit hackad, kan ni hjälpa oss?

Det är beklagligt att höra att er hemsida har blivit hackad. Vi förstår vikten av att snabbt åtgärda problemet och säkerställa att er webbplats återgår till sitt normala tillstånd. Här är hur vi kan hjälpa er med en hackad webbsida:

  1. Virus- och malware-skanning: Vi utför noggranna skanningar av er webbsida för att identifiera och lokalisera eventuella virus och malware. Genom att använda specialiserade verktyg och tekniker kan vi säkert ta bort dessa hot och rensa upp er webbplats.

  2. Fixa grundproblemet: För att förhindra framtida hackningar måste vi också ta itu med de underliggande problemen som gjorde er sårbara. Vi analyserar och identifierar orsakerna till intrånget, vilket kan inkludera användning av gammal mjukvara eller plugins, svaga lösenord eller andra säkerhetsbrister. Genom att åtgärda dessa grundproblem stärker vi er webbplats mot potentiella hot.

  3. Drift och säkerhetsåtgärder: Om ni låter oss ta hand om driften av er webbplats kan vi erbjuda regelbundna automatiserade skanningar för virus och malware. Vi utför dessa skanningar varje vecka för att identifiera och neutralisera hot i tid. Dessutom säkerställer vi att dagliga säkerhetskopior av er webbplats görs för att skydda er data och möjliggöra en snabb återställning om något skulle hända.

Vi förstår vikten av att skydda er webbplats och hålla den säker mot hackare. Kontakta oss så kan vi diskutera era specifika behov och hur vi kan hjälpa er att återställa er webbplats och förhindra framtida intrång.

Läs mer om vår säkerhet här