Skip to main content

En Wordpress-byrå i Göteborg!       031-38 60 600     info@webbproffs.se

mekaniker finjusterar och optimerar en F1 racingbil

Optimeringar för WordPress-hemsidor

Vårt team på Webbproffs har gedigen erfarenhet av att optimera sajter byggda med WordPress för att säkerställa snabb och effektiv prestanda. Genom att utnyttja avancerade verktyg automatiserar vi optimeringsprocessen för våra kunder, vilket gör det enkelt och smidigt för dem. Dessutom använder vi blixtsnabba servrar som är fullständigt optimerade för att ytterligare förbättra webbplatsens hastighet och funktionalitet. Med vår expertis kan du vara säker på att din webbplats kommer att prestera på topp och erbjuda en fantastisk användarupplevelse.

Optimera er webbplats med vår grundkurs på 9 steg

I vår grundkurs på 9 steg delar vi med oss av viktiga koncept för att optimera en webbplats baserad på WordPress (eller vilket CMS-verktyg som helst). Dessa punkter följer vi när vi genomför grundläggande optimering åt våra kunder.

1. Välj rätt webbhotell

För att säkerställa prestanda och snabbhet på er webbplats är det viktigt att välja ett webbhotell anpassat för öppna plattformar. Vi använder våra robusta servrar, helt optimerade för öppna plattformar, för de flesta av våra kunder. Vi erbjuder även säkerhetsåtgärder som Imunify360 för att blockera virus och hackare i tid.

2. Håll WordPress och dess tillägg uppdaterade

Att alltid använda den senaste versionen av WordPress och dess tillägg är ett av de bästa sätten att optimera er webbplats. Det innefattar också att se till att alla tredjeparts-tillägg och teman är uppdaterade. Vi inkluderar uppdateringar av både WordPress och extra tillägg i våra supportavtal.

3. Optimering av bilder och multimedia

Bilder och multimedia kan ta upp mycket utrymme och påverka webbplatsens hastighet. För att optimera er webbplats bör ni komprimera era bilder och använda rätt bildformat för varje bild. Med hjälp av YOOtheme Pro, vårt favoritverktyg för WordPress, får ni inbyggd bildoptimering som automatiserar och effektiviserar processen.

4. Dra nytta av en kraftfull sökmotoroptimeringsplugin

Flera sökmotoroptimeringsplugin finns tillgängliga för öppna plattformar och kan förbättra synligheten av er webbplats. Ett populärt val är Yoast SEO, som hjälper till att optimera era sidor och inlägg för bättre SEO-resultat.

5. Använd responsiv design

Responsiv design säkerställer att er webbplats anpassar sig till olika enheter oavsett skärmstorlek. Detta är viktigt för att öka synligheten på sökmotorer och förbättra användarupplevelsen. Vi rekommenderar användningen av YOOtheme Pro, vilket ger perfekt responsivitet för er webbplats

6. Optimera laddningstiderna

Laddningstider påverkar webbplatsens prestanda och sökmotoroptimering. För att optimera era sidor för snabba laddningstider bör ni minimera filstorlekar, använda cachning och minifiera koden.

7. Använd sökmotorvänliga URL-strukturer

Se till att era URL-strukturer är sökmotorvänliga och tydligt beskriver era sidor och inlägg. Undvik att använda för långa och komplexa URL:er som kan försvåra sökmotoroptimering.

8. Optimering av innehåll

Relevant och högkvalitativt innehåll är viktigt för att öka synligheten på sökmotorer. Använd nyckelord naturligt i rubriker och texter och undvik överanvändning av dem.

9. Implementera strukturerad data

Strukturerad data hjälper sökmotorer att bättre förstå och indexera ert innehåll. Genom att använda strukturerad data kan ni också få utökade sökresultat, inklusive utdrag av ert innehåll.

Verktygstips - Optimeringar

en ryndraket

Optimera dina bilder med AVIF

AVIF (AV1 Image File Format) är det senaste bildformatet som förnyar webbgrafiken. Med enastående komprimering och bibehållen bildkvalitet är AVIF det ledande bildformatet på marknaden idag. Det utnyttjar den moderna AV1-videokodningsstandarden och erbjuder exceptionell bildkvalitet med mindre filstorlekar, vilket ger snabbare webbsidor och en förbättrad användarupplevelse. AVIF är kompatibelt med de flesta webbläsare och plattformar och erbjuder enkel implementering (stöd för AVIF introducerades i PHP 8.1+).

Som en progressiv webbyrå integrerar vi AVIF-tekniken i våra WordPress-webbplatser med YOOtheme Pro-sidbyggaren för att säkerställa att våra kunder får det allra bästa inom webbgrafik och prestanda.

Ladda ner AVIF plugin till Photoshop här: https://github.com/0xC0000054/avif-format/releases

En panda sitter i buskage

Optimera dina bilder med TinyPNG

TinyPNG är en intelligent komprimeringstjänst som optimerar dina WEBP-, JPEG- och PNG-filer. Dess förlustfria komprimeringsteknik reducerar selektivt antalet färgnyanser i bilden, vilket resulterar i mindre filstorlekar utan att påverka kvaliteten märkbart. Med över en miljard optimerade bilder är TinyPNG det ultimata verktyget för att minska storleken på dina bilder, vilket leder till snabbare laddningstider och minskad bandbreddsanvändning.

Oavsett om du utvecklar en applikation eller en webbplats gör TinyPNG det enkelt att förbättra prestandan utan att kompromissa med kvaliteten.

Det bästa av allt är att det är helt kostnadsfritt att använda!

Komprimera bilder effektivt och gratis här: https://tinypng.com/

förstoringsglas på en ritning

Optimera er hemsida med kunskap ifrån PageSpeed Insights

PageSpeed Insights är ett kraftfullt verktyg utvecklat av Google som hjälper webbplatsägare att analysera prestandan hos sina webbplatser. Det bedömer laddningstiden för er webbplats och identifierar områden för förbättring, såsom optimering av bilder, minskning av kodstorlek och serverns svarstid. Genom att använda PageSpeed Insights kan ni snabbt upptäcka prestandaproblem som påverkar användarupplevelsen och vidta åtgärder för att optimera webbplatsens prestanda.

Med sitt användarvänliga gränssnitt och handlingsbara insikter är PageSpeed Insights ett ovärderligt verktyg för alla webbplatsägare som strävar efter att förbättra hastigheten och den övergripande prestandan hos sin webbplats.

Analysera om ni behöver optimera er webbplats här: https://pagespeed.web.dev/