Skip to main content

En Wordpress-byrå i Göteborg!       031-38 60 600     info@webbproffs.se

En byggnad i den offentliga sektorn

Hemsidor för offentlig sektor

Inom den digitala landskapet för webbutveckling finns det en mängd verktyg och plattformar som kan möta behoven för offentliga sektororganisationer. Genom att välja en flexibel och säker webbplattform kan dessa organisationer effektivt förvalta sina digitala närvaro och leverera viktiga tjänster till medborgarna. Genom att utnyttja de kraftfulla funktionerna och användarvänliga gränssnitten som finns tillgängliga kan webbplattformar ge en smidig hantering av webbplatser, interaktiv kommunikation med medborgarna och enkel tillgång till väsentlig information.

En liten del av stad med statligbyggnad i mitten

Digitala projekt inom offentlig sektor

Att ta sig an webbprojekt för offentlig sektor innebär specifika utmaningar som måste övervinnas. Det handlar om att säkerställa tillgänglighet, skydd och användbarhet för en bred målgrupp av användare. På vår webbutvecklingsbyrå, Webbproffs.se, har vi framgångsrikt mött dessa utmaningar genom att sätta användaren i centrum av designprocessen, tillämpa branschstandarder för säkerhet och dra nytta av de senaste webbverktygen och teknologierna. Vår breda erfarenhet av att bygga webbprojekt för offentlig sektor, inklusive utveckling av webbportaler inom sociala och kulturella områden, har gett oss en djup förståelse för sektorns unika behov och hur man på ett effektivt sätt kan tillgodose dem genom väl genomtänkta och kraftfulla webblösningar.

Kundcase - Offentlig sektor

Kommun.falkenberg.se

- Öppen källkod och licensfri kommunwebbplats!

Falkenbergs kommun har en modern och välfungerande webbplats (https://kommun.falkenberg.se) som erbjuder en bred palett av tjänster till sina besökare. Webbplatsen bygger på Joomla!® 4 och använder YOOtheme Pro som sidbyggare, vilket ger en användarvänlig och intuitiv upplevelse.

En av de mest användbara funktionerna på webbplatsen är dess avancerade sökfunktionalitet, som underlättar för besökare att hitta en mängd olika tjänster i Falkenberg. Dessutom erbjuder webbplatsen en omfattande lista över alla digitala regeringstjänster, vilket ger medborgarna enkel tillgång till viktig information.

Webbplatsens moderna design och funktioner gör den lätt att navigera och använda, med tydliga menyer och intuitiva gränssnitt. Dessutom har webbplatsen verktyg för dokument- och filhantering, vilket gör det enkelt att hitta och ladda ner viktiga dokument och formulär.

Slutligen har webbplatsen ett system för att rapportera driftstörningar, vilket ger medborgarna möjlighet att snabbt och enkelt rapportera problem i Falkenbergs infrastruktur. Genom detta system kan eventuella problem åtgärdas snabbt och förbättra livskvaliteten för alla invånare.

Sammanfattningsvis är Falkenbergs kommunwebbplats ett utmärkt exempel på hur en välutformad och funktionell webbplats kan erbjuda värdefull information och tjänster till medborgarna. Den förbättrar deras livskvalitet och underlättar engagemanget med den lokala regeringen.

falkenberg falkenberg

Sitevision alternativ

Joomla!® är ett alternativ till Sitevision för såkallade "kommunwebbar"

ett stadshus ett stadshus

Smartsök

Smarta sökfunktioner som presenterar sökresultat dynamiskt.

Vivab.se

- En hållbar strategi för kommunala tjänster!

Vivab är ett kommunägt företag som strävar efter en hållbar framtid genom att minska miljöpåverkan med hjälp av hållbara VA- och avfallslösningar. De levererar dricksvatten, hanterar avloppsvatten och tar hand om avfall för invånare och företag i Varberg och Falkenbergs kommuner i Sverige.

Vi assisterade Vivab i utvecklingen av en modern och flexibel webbplats som tydligt framhäver deras engagemang för hållbarhet och ger enkel åtkomst till deras tjänster. Vi implementerade också ett speciellt verktyg för driftstörningar, integrerat med Google Maps, för att ge användare realtidsinformation om eventuella avbrott i tjänsterna.

En annan viktig funktion på webbplatsen är katalogen för källsortering, som erbjuder sök- och filtreringsmöjligheter för att guida besökare om var olika typer av avfall bör sorteras för avfallshantering eller återvinning. Webbplatsen inkluderar också dedikerade sidor för återvinningscentraler, som ger tydliga öppettider och karta över anläggningarna.

Med den nya webbplatsen har Vivab förbättrat sin digitala närvaro och gjort det enklare för kunder att använda deras tjänster. Genom att betona hållbarhet och tillhandahålla innovativa verktyg och resurser har webbplatsen hjälpt Vivab att inspirera till hållbara val och främja en bättre framtid för alla.

en vattenkran en vattenkran

Driftstörnings-system

Ett unikt anpassat system för rapportering ad driftstörningar togs fram åt projektet.

ett naturområde ett naturområde

Tillgänglighet

Mycket focus har lagts på att se till att vivab.se är så tillgänglighetsanpassad som det går.

Center mot hemlöshet

- En webbplats för att bekämpa hemlöshet!

Center mot Hemlöshet är ett projekt finansierat av staten och drivs av Göteborgs kommun. Dess webbplats, som återfinns på https://centermothemloshet.goteborg.se, erbjuder en karta med filtreringsalternativ för olika tjänster som kan vara till hjälp för personer som är hemlösa. Den innehåller också en podcast med intervjuer av verkliga människor som har påbörjat sin resa ut ur hemlöshet, nyhetsartiklar och en mängd resurser och länkar.

För de som har svårigheter att använda webbplatsen själva eller inte har tillgång till en dator och internet finns en fysisk plats på Kronhusgatan där centrets personal finns tillgänglig mellan 13.00 och 16.00, måndag till fredag. De erbjuder hjälp och vägledning till besökare för att hänvisa dem till andra aktiviteter i staden baserat på deras individuella behov.

Webbplatsen har en modern design, användarvänliga funktioner och en personlig touch som gör den till en värdefull resurs för dem som behöver stöd och hjälp i kampen mot hemlöshet.

en stor stad en stor stad

Karta med filter

Helt unikt och anpassat kart- och filterfunktion byggdes för att ge ett enkelt verktyg att hitta hjälp.

ett tält för hemlös ett tält för hemlös

Videokurser

De som jobbar på Center mot hemlöshet har fått en rad videokurser kring hur man hanterar plattformen

kvinna står och håller armarna usträckta
Vi konstruerar hemsidor med tillgänglighet i åtanke.

Tillgänglighets-
anpassade hemsidor (WCGA 2.0)

Vår webbutvecklingsprocess omfattar skapandet av webbsidor som strikt följer de krav som fastställs i WCAG 2.0-standarden. Vi inser betydelsen av tillgänglighet och arbetar för att göra webben tillgänglig för alla användare, oavsett deras individuella förmågor.

WCAG 2.0, även känd som Web Content Accessibility Guidelines 2.0, är en välkänd global standard som fastställer riktlinjer för att förbättra tillgängligheten hos webbinnehåll för personer med funktionsvariationer. Genom att följa dessa riktlinjer kan vi skapa webbsidor som är intuitiva och tillgängliga för en bredare målgrupp.

en lysande glödlampa

Öppen fri programmvara

Ta er organisation inom den offentliga sektorn till nya höjder av flexibilitet och innovation med hjälp av öppna plattformar. Som en dynamisk och skalbar lösning, erbjuder öppna CMS-verktyg fördelen av att kunna anpassas efter era specifika behov. Till skillnad från mer begränsade alternativ som SiteVision, ger dessa verktyg er friheten att skräddarsy, förändra och integrera direkt i källkoden utifrån era önskemål.

Dessutom kommer er personal att lära sig att använda en globalt etablerad plattform som kan gynna dem i deras framtida karriärer. Genom att arbeta med öppna plattformar får de möjlighet att utveckla sina kunskaper och erfarenheter inom en växande gemenskap av utvecklare och användare.

Denna gemenskap står också till ert förfogande för kontinuerligt stöd, uppdateringar och säkerhetskorrigeringar. Genom att välja öppna plattformar kan ni maximera er webbplatspotential och skapa en dynamisk samt säker digital närvaro som imponerar på era besökare.