Skip to main content

En Wordpress-byrå i Göteborg!       031-38 60 600     info@webbproffs.se

kvinna står med usträckta armar

Tillgänglighets-
anpassade Wordpress-hemsidor (WCGA 2.0)

Vi specialiserar oss på att bygga och utforma webbsidor som uppfyller de stränga kraven i WCAG 2.0-standarden. Vi inser vikten av tillgänglighet och strävar efter att göra webben tillgänglig för alla användare, oavsett deras individuella förmågor.

WCAG 2.0, även känt som Web Content Accessibility Guidelines 2.0, är en globalt accepterad standard som fastställer riktlinjer för att öka tillgängligheten för personer med funktionsnedsättningar på webben. Genom att följa dessa riktlinjer kan vi skapa webbsidor som är användarvänliga och tillgängliga för en bredare publik.

Vi tillämpar alltid bästa praxis och integrerar tillgänglighetsfunktioner som alternativ text för bilder, tydliga navigeringsstrukturer och kontrastrika färgscheman för att säkerställa att alla användare kan njuta av en smidig och inkluderande webbupplevelse.

Tillgänglighetsanpassade hemsidor för WordPress och Joomla

Vi är experter på att göra webbplatsen tillgänglig för alla användare, oavsett deras förmågor. I denna artikel kommer vi att fokusera på tillgänglighetsanpassningar för både Joomla och WordPress och ge dig en översikt över deras möjligheter och begränsningar.

Vi är experter på att göra webbplatsen tillgänglig för alla användare, oavsett deras förmågor. I denna artikel kommer vi att fokusera på tillgänglighetsanpassningar för både Joomla och WordPress och ge dig en översikt över deras möjligheter och begränsningar.

WordPress erbjuder ett brett utbud av teman som har god tillgänglighetsanpassning. Detta innebär att du kan välja en design som både är estetiskt tilltalande och tillgänglig för användare med olika funktionsvariationer. Tyvärr är dock administrationsgränssnittet i WordPress inte fullständigt tillgänglighetsanpassat, vilket kan utgöra en utmaning för användare med vissa funktionshinder. Vi rekommenderar att man medvetet arbetar för att göra administrationsgränssnittet så tillgängligt som möjligt för alla användare.

Joomla erbjuder också ett stort antal mallar och teman som är tillgänglighetsanpassade. Speciellt med den senaste versionen, Joomla 4, har hela backend/administrationsgränssnittet blivit helt WCAG 2.0 (tillgänglighetsanpassat) anpassat. Detta gör det enklare för användare med funktionsvariationer att navigera och använda webbplatsens administrationsverktyg. Joomla har gjort stora framsteg inom tillgänglighetsområdet och är ett bra val för dem som prioriterar detta.

Tillgänglighetsanpassning handlar inte bara om att uppnå höga poäng på digitala tester. Det handlar om att noggrant utvärdera funktioner och se till att de är enkla att använda för alla. Vi inser vikten av att anpassa webbplatsen efter människor och att skapa en positiv användarupplevelse för alla besökare. En del av detta innebär att använda "sunt förnuft" när man väljer tydliga färger och kontraster, undvika för liten text och möjliggöra zoomning utan att bryta sidans layout.

Idag går tillgänglighetsanpassningar hand i hand med SEO (sökmotoroptimering) och det är omöjligt att ha den ena utan den andra inom dagens webbutveckling. Så om du vill ha bra SEO för din webbplats, se då till att den är fullständigt tillgänglighetsanpassad! En tillgänglig webbplats gör det inte bara möjligt för fler människor att nå din information, utan hjälper också till att förbättra din synlighet och placering i sökmotorernas resultat.

Vi är experter på att analysera och utforma en plan för att uppnå en perfekt tillgänglighetsanpassning för din hemsida. Vårt team av specialister kommer att arbeta med dig för att identifiera områden som kan förbättras och implementera de nödvändiga anpassningarna för att säkerställa att din webbplats når ut till så många människor som möjligt.

Kontakta oss idag för att få hjälp med att göra din webbplats tillgänglighetsanpassad och för att uppnå en framgångsrik webbplats som är tillgänglig för alla användare. Tillsammans kan vi skapa en inkluderande digital miljö där ingen lämnas utanför.

en kaffekopp med gott kaffe

Ta kontakt för skräddarsydd expertis inom tillgänglighetsanpassning!

Tveka inte att kontakta oss för en kostnadsfri konsultation där vi kan diskutera era specifika behov och hur vi kan bistå er med tillgänglighetsanpassning. Tillsammans kan vi skapa en webbsida som inte bara uppfyller standarderna, utan även gör verklig skillnad för alla användare.

För att komma igång kan ni använda vårt kontaktformulär "Offertförfrågan" som finns i det orangea fältet nedan eller så kan ni ringa oss direkt. Vi ser fram emot att höra från er och vara er pålitliga partner på er resa mot ökad tillgänglighet!